Om mig

”När jag var barn, var jag ständigt omgiven av ett hav av papper och pennor. Jag växte upp med blyertset i mina små händer, ritandes i hörnen av vårt hem till den dag jag fyllde två år. Det var då jag tog mitt första steg och började upptäcka världen utanför mitt kreativa hörn. Men mina ritblock och pennor övergav jag aldrig. Det har varit en evig kärleksaffär, en passion som har formats och förfinats genom att konstant observera konst och bilder.

Ett av mina tidiga minnen var en filmvisning av ”Tattoo”, en tidig 80-talsfilm som satte en odödlig krok i mig. Filmen började med en amerikansk sjöman som förvirrat fann sig själv omgiven av ett hav av tatuerade Yakuza-medlemmar. Hans ögon vidgade sig, lika mycket av skräck som av fascination, och han började ta bilder med sin kamera. I nästa scen hittar vi honom i sin studio, där han förevigar det han sett i form av en tatuerad japansk scen på någons hud. Jag var lika förhäxad av det jag såg som sjömannen var av hans upplevelse.

Det var då, vid 14 års ålder, som jag bestämde mig för att bli en tatuerare.

Jag hoppade på min cykel och körde ner till stadens tatueringsstudio för att ansöka om lärlingskap hos den lokala tatueraren, Andy. Men min ålder var en hinder; jag var för ung. Obesegrad, jag återvände dagen efter, denna gång med min vän vars arm pryddes av en samurai jag hade ritat. Trots mina ansträngningar var jag fortfarande för ung.

Året 1989 markerade en milstolpe i mitt liv. Jag köpte min första tatueringsmaskin och tog mina första klumpiga steg för att bemästra konsten att tatuera.

Det tog mig fem år, men 1994 började jag arbeta i en studio som senare skulle bli känd som Evil Twins. Några år senare fick jag chansen att starta min egen studio. Så jag packade mina saker och flyttade till Göteborg, där jag sedan 1999 har drivit INK Station.

Genom åren har jag utforskat och bemästrat alla tatueringsstilar, men två står mig närmast hjärtat. Den första är den japanska Irezumi/Waobi-stilen, som jag först föll för och som är anpassad för att följa kroppens rörelser. Jag uppskattar också dess unika bildspråk som kontrasterar mörker mot ljus, skönhet mot det groteska.

Den andra stilen jag älskar är Biomechanic, en stil inspirerad av H.R. Gigers konst, skaparen av ALIEN/Xenomorph. Med tiden har denna stil övergått från mekaniska till mer organiska former, med mönster inspirerade av naturens former och strukturer.

Att rita på hud och med penna och papper har blivit en naturlig del av mitt liv. Jag tror starkt på att varje tatuering ska vara ett original, speciellt för varje kund, snarare än en generisk kopia plockad från internet. Varje design bör vara en estetisk upplevelse, unik för varje person som bär den.”

INK STATION Göteborg